divendres, 7 de desembre del 2007

Tivissa per un viatger del 1.923

Autor: Carles Torné i Micola

Portal d'Avall

Aquí teniu fotografies de Tivissa del 1923 trobades en la pàgina web http://www.bnc.es/digital/salvany/index.html, que formen part del fons digital de la Biblioteca de Catalunya. Aquestes fotos foren realitzades pel Sr. Salvador Salvany i tal com explica en la pàgina web era un "gran afeccionat a l'excursionisme científic i a la fotografia, l'any 1905 va ingressar al Centre Excursionista de Catalunya col·laborant activament en la publicació dels seus butlletins entre els anys 1918 i 1924. Van ser les seves excursions arreu de Catalunya les que li permetran crear una important col·lecció de fotografies. Va viatjar també per les Illes Balears i la resta d'Espanya, pels Estats Units, Europa, Egipte, Pròxim Orient, i en tots aquests viatges captà amb la seva càmera fotogràfica els monuments i la gent del diferents països".

Durant el 1923, amb 57 anys, viatjà per les nostres contrades immortalitzant-les fotogràficament. De Tivissa hi ha set fotografies.

Creu de Móra .............................................................................................Altar del Roser



Interior Esglèsia Façana Església....................................................... Porta Sant Jaume

Façana lateral església Església................................................................. Vista Tivissa