Autor: Ramon Aragonés i Margalef

Fa més de 95 anys, això ens porta fins a la segona dècada del passat segle, el Sr. Joan Corbella Alerany de Ca Nebot, va muntar, la fàbrica Corbeille de vins i xampanys (en aquella època el concepte de Cava, per denominar els vins escumosos del nostre país, encara no existia, i aquests rebien la denominació francesa de xampany), aquesta estava situada al carrer Portell on actualment hi ha la casa de la família Cedó - Perpinyà amb l’adreça actual de Portell-20.
Els productes que sortien de la fàbrica eren : xampanys, quatre les classes que es feien :
Els productes que sortien de la fàbrica eren : xampanys, quatre les classes que es feien :
- El Non Plus Ultra (Carte d’or),
- L’ Extra-Fin (Carte Blanche),
- L’ Extra (Carte Verte)
- i el Château d’Alerany Grand Mousseux.

La Sra. Maria Margalef Falcó, de Ca Falcó, hi va treballar i m’explicà algunes de les feines que es realitzaven a la fàbrica, però ho deixarem pel següent article dedicat als caves de Tivissa.
Us adjunto les etiquetes que s'han pogut aconseguir:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada